paulienharryinthailand.reismee.nl

Van Sida naar Bangkok

Gisteren vertrokken we na een vroeg ontbijt voor onze reis naar Bangkok waar we de laatste etappe van ons avontuur doorbrengen. We worden door Jim, Lamai en Lizzy naar de bus gebracht in Sida. Vandaar stappen we in Kho Phet over op een VIP bus naar Bangkok. Echt een super manier om te reizen!!! Voor 200 THB per persoon worden we in 3,5 uur naar het busstation in Bangkok gebracht. Krijgen we onderweg ook nog 2 broodjes, 2 x cola, een verfrissingsdoekje en een snoepje. Moet je eens in Nederland voor aankomen zeg. Of een busreis naar Spanje nemen, mag je zelf je kopje afwaskoffie nog betalen!!! Conexxion, ga maar eens kijken hoe ze dat doen hier in Thailand!

Vanaf het busstation in Bangkok nemen we een taxi (taximeter) naar ons hotel Royal Benja in de wijk Sukhumvit. Het hotel telt 30 verdiepingen. Wij krijgen een kamer op de 26ste verdieping en hebben een schitterend uitzicht over Bangkok. De kamer is geweldig, lekker groot en de badkamer heeft apart een douche en een bad. En dat voor 42 euro per nacht (via 333 travel geboekt in Nederland). Echt de moeite waard.

Aangekomen in het hotel verdijnen de plannen om het zwembad in te duiken, want de gezellige drukte op straat trekt ons weer snel naar buiten. Na dik 2 uur in de omgeving te hebben rondgekeken en geshopt (schilderijtje gekocht...) nemen we alsnog een duik in het zwembad op de 5e verdieping. Daarna snel terug naar de kamer, want t is koud als je uit t water komt brrrr. s Avonds ons diner bij een Egyptisch restaurant waar een aantal gasten aan de waterpijp lurkt. Lekker lamsvlees, gevulde druivenbladeren , yoghurt met komkommer en Naan brood. Mjammie.

Vandaag hebben we na het ontbijt (dat giga is als je van Aziatisch ontbijt houdt...maar karigjes voor de Europeaan) de taxi genomen naar de Taksin brug. De taxi was een snorder, we wilden het toch 1 keer meemaken. Voor 50 THB bracht hij ons, mits we heel even naar een kledingzaakje gingen. Pffffff. Nou ja, ik beweerde dat ik wel een bloesje wilde, maar alleen als hij stof met vlinders kon vinden. Niet dus. Hahahaha. Wij er weer uit en door naar onze bestemming. Daar op de toeristenboot voor THB 120 pp mee voor derit over de Praia, een flinke rivier aan wiens oever vele bezienswaardigheden liggen. De hele dag mag je op en afstappen op hetzelfde kaartje. Harry wil graag de Grand palace zien. Ik ben daar al eens geweest en ga rond koekeloeren op een soort markt. Drink heerlijke capuccino, loop een beetje rond, laat mijn fotootjes overzetten op een CD-tje voor 100 THB en slenter dan weer relaxt terug naar de pier waar ik Harry opwacht. Die komt binnen 5 minuten na mij aan. En...geen Grand Palace gezien! Een tuktuk meneer beweerde dat het paleis dicht was tot half 3. jaja. En Harry had natuurijk weer niet zitten opletten dat dit omgeroepen werd op de boot, trap daar nou niet in, het paleis is altijd open. Maar zo'n tuktuk meneer wil je wel gratis zelfs rondrijden. En dan kom je dus weer bij allerhande zaken terecht, waar de tuktuk meneer coupons van krijgt omdat hij weer een potentiele klant komt brengen. Niet doen dus! Harry had het toch wel snel door en is lekker gaan wandelen. Tot hij mij weer bij de pier ontmoette. Saampjes zijn we gaan lunchen en geslentert langs en door de bloemenmarkt, de groenten en fruitmarkt. En na zo 4 uur was ik het zat en weigerde mijn linker viet en been verder dienst. Ik in de taxi terug naar t hotel en Harry heeft de hele weg terug gelopen. Jammer genoeg heb ik 5 kwartier in de taxi gezeten, omdat de chauffeur ons hotel niet wist te vinden....ondertussen heb ik een leuke siteseeing gedaan en uitgerust. Vanavond heerlijke seafood gegeten en nog een beetje gewandeld, tasje gekocht, placemats gekocht en nu gaan we onze laatste nacht in Thailand afronden. Morgen nog een relaxedagje voor mij. Harry gaat nog weer wandelen. s Avonds dineren in het Bayoke Sky Hotel, heel romantisch op het hoogste gebouw van Bangkok onder de sterrenhemel.......

Reacties

Reacties

Thom en René

Time flies when your having fun!
Jullie hebben wel een toffe vakantie gehad hé.

Geniet nog maar van de tijd die je nog hebt, voor je het weet ben je weer in Nederland (in het gareel), en zit je weer op je werk!!!!!

Groetjes en tot gauw.
Thom en René

Beppie rooth

Geweldig die verhalen over de tuk tuk die je overal naar binnen willen slepen. Ben ook daar een dag zoet mee geweest hahah. In spits tijd inderdaad slim van Har om te gaan wandelen :). 5 kwartier met die vent in een taxi, Wat heb je gedaan met die kerel ??? Ik begrijp wel dat je het zwembad in moest :)))Ongelovelijk weer,, maar ik heb dus ook op de 26e etage gelogeerd pauli!!!! (heel eventjes maar hoor) Heb je al heimwee terug naar thailand? jullie zijn op de terug weg. Succes met het gejaag in het westen en hou het Azie gevoel zo lang mogelijk vast. Dikke kus...

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!