paulienharryinthailand.reismee.nl

De Isaan: Koh Phet

Het is gelukt! Jimmy heeft ons gevonden en met al onze bagage gebracht naar de Homestay die hij runt met zijn Thaise vrouw Lamai. Jim komt uit Wales, handelde in antiek en is 14 jaar geleden naar Thailand vertrokken om zijn (vervroegde) pensioen te vieren. Na 3 jaar is hij Lamai tegengekomen. Ze hebben inmiddels een dochter van 9 jaar, Lizzy, een een indrukwekkende Homestay opgebouwd in het dorp waar Lamai vandaan komt: Koh Phet. Er blijken nog gasten te zijn aangekomen die dag: een Deense vader met zijn dochter en haar vriendin. De Homestay verhuurt niet meer dan 3 kamers, er kunnen dus nooit meeer dan 6 gasten tegelijk zijn. er zijn verschillende programma's die je kunt volgen. Wij hebben gekozen voor de culturele en zullen 4 nachten/3 dagen blijven. Het hele dorp profiteert mee van hetgeen de Homestay verdient. Iedereen is wel familie van Lamai.De streek en een dorp verderopis beroemd om de zijde die er gemaakt wordt. Daar zullen we een van de dagen naar toe gaan om te zien hoe zijde wordt gemaakt.

Vanmiddag gaan we met de Deense gaswten en Lamai een wandelingejte door haar dorp maken. In deze streek wonen de armsten van Thailand. EEN GEMIDDELD DAGLOON IS 20 thb...jA JE LEEST HET GOED...SLECHTS 45 EUROCENT...!!!

Overal worden we warm onthaalt, we mogen bij iedereen op t erf en in het huis komen kijken, fotoos maken vinden ze juist een eer. Sommigen straalt de armoe vanaf, anderen hebben een prachtig huis (in de maak) omdat een zoon/dochter elders, meestal in de toeristenbranche danwel sex industrie, geld verdient en dit naar huis stuurt zodat de rest van de familie kan mee profiteren. Er staan enorme potten bij de huizen om het regenwater in op te vangen. Kippen, runderen en honden lopen los. De mensen van het dorp eten alles, zelfs insekten, mieren, rat, maar runderen geven melk en aanzien, dus die worden alleen geslacht als ze ziek zijn of oud. Onderweg komen we een verkoper van krabbetjes tegen. Iemand die zijn nieuwe huis in aanbouw heeft, vraagt me om fotoos te maken, zo trots is hij dat zijn zoon die op een olieveld in Saoedie Arabie werkt, geld heeft gestuurd om het huis te bouwen.

Chiang Mai was al een verschil met de pracht en praal van het zuiden, maar dit komt toch wel even aan....

s Avonds krijgen we heerlijk homefood in een ongelooflijkromantische setting in de tuin van de Homestay. Achteraf blijkt dit het 1e huisje van Jim en Lamai. Na het eten ga ik even liggen op het bamboebed en...dan krijgen we bezoek van...een rat die over de bovenkant van het huisje rent. Achteraf blijkt dit er 1 van 4 te zijn, die door Lizzy wordt getraind....hahaha t zijn dus inmiddels huisdieren geworden! Moe van de reis en alle indrukken gaan we naar onze kamer. s Avonds is er niets te doen en alle bewoners gaan vroeg naar bed of op de kamer. Nog samen een beetje napraten, beetje lezen en een kaartje leggen, maar ook dan gaat bij ons de lampjes uit. Morgen wacht ons een mooie dag, we gaan op pad met Jim naar een park, een tempel en een begraafplaats!

Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!