paulienharryinthailand.reismee.nl

Avontuur in de Isaan: Van Chiang Mai naar Sida via Bangkok en Khon Kaen

Na de 2 vliegreizen (Chiang Mai naar Bangkok en Bangkok Khon Kaen met Turkisch Airlines) komen we aan op het busstation in Khong Kaen. Heel veel bussen en welke gaat er naar Sida? We hoeven niet ver te zoeken want iedereen komt al aan ons vragen waar we naar toe moeten, in het Thais, maar t is overduidelijk. Sida dus. De bus schijnt al klaar te staan, maar wij willen graag eerst wat eten. Dus zo gezegd, zo gedaan. Met handen en voeten de kok van het eenmansrestaurant duidelijk gemaakt dat we fried rice wilden met chicken. De man is 1 groot vraagteken. Flied Lice begrijpt hij nog. Maar chicken? Dus... Ik ga op mijn best een kip nadoen!!! Tok, tok,t ok en met mijn armen klapperen en zowaar, hij begrijpt het!!! Hopen we.... Afwachten met een colaatje er bij. Er komt eerst inderdaad fried rice met...kip! En dan komt schotel nummer 2... KIP!! Heerlijke roergebakken jip met groenten. We smullen er van. De kosten zullen julle niet verbazen... ik geloof 60 THB. Dat is ca. Euro 1,30.

Als onze buikjes vol zijn en de dorst gelest, nemen we al onze bagage weer op, dat inmiddels is uitgebreid tot 1 rode koffer, 1 grijze tas, 2 rugzakken, 1 strandtas gevuld met spulletjes die we onderweg nodig kunnen hebben en een grote plastic tas waar het olifanten wandkleed in zit. Allemaal niet eens heel zwaar, maar onhandig omdat het veel verschillende dingen zijn. En dan staat er nog een grote blauwe koffer op t vliegveld in Bangkok..! t Wordt tijd dat we een grote koffer erbij gaan kopen om de 3 kleinere tassen in te doen.

We kijkenom ons heen waar de bus ooal weer was, maar dan als uit t niets staat de kaartjesverkoper al bij ons... Sida! roept hij en wijst in de richting van een bus. Neemt meteen een deel van de bagage uit handen en gaat ons voor. Die man heeft ons gewoon in de gaten zitten houden om ons meteen van dienst te zijn zodra we klaar waren... goed he!

De bus is aardig vol en we zitten niet bij elkaar. Harry helemaal achterin, ik voorin. Na ca. 1,5 uur tegen ca. 70 THB per persoon komen we aan in Sida. Ik heb inmiddels telefonisch kontakt gehad met Jim van de Homestay in Koh Phet waar we zullen verblijven en die komt ons in Sida ophalen. Als we worden afgezet is het inmiddels gaan regenen...jaja..ik heb niet voor niks The Rain Man bij me...de regen achtervolgt ons de hele vakantie al... of t is bewolkt, maar veel zon hebben we niet gezien! Daar staat we dan, onder een afdakpje, voor een sdoort kapsalonnetje ergens in Sida, midden in de Isaan van Thailand. Het armste deel van heel Thailand. Wachtend op een vreemdeling die ons zal moeten ophalen.....

wordt vervolgd....

Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!