paulienharryinthailand.reismee.nl

Chiang Rai - De Golden Triangel

Gisteren weer vroeg op want rond 7 uur s morgens worden we opgehaald voor onze dagtrip naar Chiang Rai, de Gouden Driehoek van Thailand, Laos en Myanmar (Birma), onderweg nog wat andere bezienswaardigheden. Met een zeer karig ontbijtje op de kamer (2 cakejes, 1 bakje yoghurt en water) gaan we op pad met de belofte dat de eerste stop, rond half 9, mogelijkheid biedt om verder te ontbijten. Jaja....NIET dus! We stoppen 25 minuten langs de weg war uit een vierkant gat in de weg een hete bron haar adem uitspuwt en je er een ei in kan koken, letterlijk dus. Maar eerst een toiletbezoek en dan is er eigenlijk al gene tijd meer om dat ei te koken en op te eten...We kunnen net een bak koffie naar binnen werken en hups weer de minivan in. We zijn met 8 toeristen, 2 uit Italie, 2 uit maleisie, 2 uit Duitsland en wij dus uit Holland, dan Twan de Gids, die zeer goed haar best doet, en natuurlijk de chauffeur, die volgens mij nog verwant is aan Jacky X. Met een gangetje van 130 km scheuren wedoor dodemansbochten de berg op. Harry is zeer teleurgesteld dat we onderweg geen oerwoud tegenkomen, maar slechts verdorde bomen. Die zag zichzelf als een soort crocodile dundee met een kapmes van een meter door de jungle nieuw gebied veroveren. Helaas....niet in Thailand dus.

Een 2e stop brengt ons in de buurt van Chiang Rai bij een 700 jaar oude tempel.

De 3e stop brengt ons eindelijk bij de Gouden Driehoek. Voor 300 THB mag je met de boot op de Mekong rivier om Laos te bezoeken en Birma te bekijken. Een zelfgemaakt betonnen trappetje brengt ons bij de boot en weg scheurt de kapitein. Eerst richting Laos en langseen stukje niemandsland, midden in de rivier ligt nu droog, maar als het regenseizoen begint is dit niet meer te zien. Als de kapitein keert om ons langs de in aanbouw zijnde (chinese!!) casino's te varen, zien we het eerste gevaarlijke dier dat we in Thailand tegenkomen tot nu toe...een slang. Het dier schrikt meer van ons dan andersom en duikt t water in. Wij worden op een stukje Laos grond afgezet. Zeer toeristisch met alleen maar bedelaars en stalletjes verkoopwaar. Zowaar kopen we er iets, want de opdracht van Susan voor een wit polootje van Lacoste, kunnen we hier nakomen voor slechts 160 THB. De bedelende kinderen met hun vieze kleertjes en vieze gezichtjes, de baby's slapend op hun arm, doet mijn hart omdraaien. Maar waar begin je? Wie geef je wat? Net als we op t punt staan om een duit in de handjes te doen, komt er een dikke HUMMER aan....he? Wat? Ja...een HUMMER. Tussen 2 krotjes van huisjes door zien we een dikke toyota staan. De duiten gaan terug in de beurs....... Hoezo in de maling genomen???

We gaan terug in de boot en terug naar Thailand. Eenmaal weer terug in de minivan worden we 500 meter verder afgezet voor de lunch in een soort van Van de Valk. Met hetzelfde soort mensen...borden opstapelen zo hoog dat het er bijna weer vanaf valt....

Na de lunch gaan we door naarde grens met Birma gebracht. Een heksenketel is het daar. Een beetje op de zondagsmarkt in CM lijkt het. Het is het noordelijkste punt van Thailand. De Birmezen kunnen een visum voor 24 uur krijgen en mogen dan niet meer dan 5 kilometer vanaf de grens Thailand in om hun waren te slijten, familie te bezoeken of wat dan ook.

De laatste stop voor vandaag is bij 2 bergstammen, de Akha (ook wel Lisu) vragen 10 THB voor een foto, let wel..per persoon. Neem je dus bv 3 kinderen op de foto, dan betaal je 30 THB. Dit is de enige stam die geld vraagt voor een foto. Daarna nog een bergstam bezocht, maar ben effe de naam vergeten....hele mooie oude vrouwen met zwarte tanden, eentje zelfs sexy gekleed hahaha. De fotoos spreken voor zich (als ik die er vandaag nog op krijg, want t is weer erg traag internet vandaag pfff). Als we van dit dirp wegrijden, zien we schitterende huizen staan.... met een school... weer in de maling genomen...?

Doodmoe worden we rond 20.45 uur bij ons hotel afgezet, na een razende rit van 3,5 uur. Gelukkig leven we allemaal nog!!!

Morgen houden we een relaxdag. (Dat is dus vandaag...haha en Harry is met Jeroen de Doi Suthep an het beklimmen terwijl ik de verhaaltjes en footootjes op reismee zet). Harry was al verkouden en heeft mij aangestoken (kan ook niet anders he). Woensdag vertrekken we naar de Isaan. Logeren we tot zondag bij Lamai en Jimmy thuis. Er is daar geen internet, dus...we duiken even onder!

Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!