Nog 2 maanden
En weer is onze reis een maandje dichterbij. In Thailand is het weer rustig, de president is afgezet en hopelijk doet de volgende het beter.
Harry en ik hebben onze eerste kerst samen doorgebracht. Op kerstavond een diner met zijn ouders en dochter met vriendje. Heerlijk en gezellig. Op 1e kerstdag saampjes..... heel relaxt. Ik hoop dat er nog heeeeel veel kerstdagen samen volgen.
En de kriebels voor de voorbereidingen van de reis beginnen ook weer te komen. Het wordt tijd om een ticket van Bangkok naar Phuket te gaan boeken. En we hebben een leuk onderkomen in Chiang Mai gevonden...het Hollanda Montri Guesthouse...JAJA...gerunt door Nederlanders. Ach..je mag je medelanders in den vreemde toch wel wat klandizie gunnen? Ze hebben een leuke site http://www.hollandamontri.com/en/index.php en voor 11 euro per nacht heb je een simpele kamer maar wel met airco en ontbijtje er ook nog bij. Een prachtplek aan de rivier doet ons besluiten dit Guesthouse te gaan proberen. Ze organiseren 1001 uitstapjes. We willen zeker een trekking maken naar de Karen, een bergstam en naar de Gouden Driehoek (Birma, Laos en Thailand) waar de opium vandaan kwam/komt en natuurlijk naar de Lang Nek stam. Ook zullen we de beroemde Doi Suthep niet vergeten en zeker een bezoek aan de Night Market brengen. En...ik wil heel graag naar de olifantenschool.
Na Chiang Mai gaan we per trein afzakken richting Bangkok. Met een stop-over in Phitsanulok (tempels en aapjes bekijken); de volgende dag verder naar Bangkok. Daar het paleis van de koning bezoeken, de liggende Boeddha, een boottocht over de rivier Praia Oura en in China Town rondkijken. Natuurlijk zullen we ook in Bangkok een avondmarkt bezoeken en.... op Koh San Road een kijkje nemen (backpackers straat). Na het goedkope Chiang Mai mag t in bangkok weer ietsje luxer...hihi...ik wil graag in het Baiyoke Sky Hotel .... al is het maar 1 of 2 nachten...het hoogste gebouw van Bangkok, met bovenin een restaurant waar je alle gerechten van de wereld zo'n beetje kunt proeven. En enorme hoeveelheid en diversietijd aan eten in de vorm van bufetten. De vorige keer dat ik er was, was ik doodziek en heb ik alleen thee met biscuits gegeten..grrrr. Dat wil ik dus inhalen!! En ben er zeker van dat Harry het er ook prachtig zal vinden, vanwege zijn achtergrond als kok.
Heerlijk al die voorpret!!